Bastet Catering, +48 22 622 91 10 wew. 103 w godz. 10:00-14:00, +48 602 651 941, w godz. 8:00-20:00, ,
Propozycja Komunia 3
Drukuj

Propozycja Komunia 3

Propozycja menu na catering komunijny

Przystawki (wybór 3-4):
  • Grillowana mozzarella z pomidorkiem i nutką bazylii
  • Galeria jajeczek faszerowanych
  • Faszerowane pomidorki
  • Ryba faszerowana pod auszpikiem
  • Schab po warszawsku
  • Indyk w maladze
  • Ryba po grecku
  • Tymbaliki drobiowe
  • Łódeczka z cykorii z paluszkami krabowymi i koperkiem
  • Cebule zapiekane po prowansalsku
  • Grillowany bakłażan z serowym farszem
  • Pomidorek cherry z mozzarellą, awokado i nutką świeżej bazylii
  • Deska serów z krakersami i owocami
  • Befsztyk tatarski
  • Roladki z łososia wędzonego z musem limonowym
  • Ananas zapiekany z szynką parmeńską
  • Złocisty melon zawinięty w szynkę holenderską serwowany na rukoli
  • Sałatka z sera camembert z malinami, orzechem włoskim
  • Ciekawa sałatka z ananasa, sera żółtego i nutką czosnku
  • Sałatka nicejska z tuńczykiem i jajeczkiem
  • Sałatka grecka z serem bałkańskim
  • Sałatka hawajska
  • Sezamowa tarta z czosnkiem niedźwiedzim
  • Terrina z łososia
  • Rolada z grillowanych warzyw
Zupy (wybór 2):
  • Aksamitny krem z borowików z łazankami
  • Aromatyczna cebulowa z grzankami
  • Krem z cukinii serwowany z grzanką serową
  • Krem ze świeżych pomidorów z nutką śmietankową
  • Tradycyjny rosół z kluseczkami
  • Tradycyjne flaczki po warszawsku
  • Krem z kalafiora z grillowanym bekonem i grzankami
  • Bulion z kołdunami
  • Krem z pora z pieczonymi na soli pomidorkami
  • Chłodnik z botwinki
  • Chłodnik ze szpinakiem
Drugie danie (wybór 3 dań):
  • Kaczka pieczona z pomarańczą i żurawiną
  • Żeberka z nutką miodu
  • Roladki z karkówki z suszonym pomidorkiem
  • Pieczony schab nadziewany śliwką kalifornijską w sosie śliwkowo-koniakowym
  • De volaile z piersi kurczaka
  • Indyk w sosie winno-pieczarkowym
  • Grillowany filecik z kurczaka serwowany na placuszku z cukinii z duszonymi grzybami
  • Rolada z indyka w śmietanie i szczypiorku
  • Polędwiczki wieprzowe pieczone w sosie z borowików
  • Zrazy wołowe po staropolsku
  • Sola na łożu szpinakowym
  • Sola w sosie cytrynowym
  • Eskalopki ze schabu z antonówką
  • Stek z łososia z musem cytrynowym
  • Dorsz w pomidorach z cebulką
Dodatki:
  • Ziemniaczki puree
  • Ziemniaczki opiekane w ziołach
  • Młode ziemniaczki z koperkiem
  • Ryż
  • Ryż z kurkumą
  • Kasza Kus Kus
  • Kasza gryczana
  • Bukiet warzyw z pary
  • Brokuły w migdałach
  • Marchewka w karmelu
  • Buraczki w miodzie
  • Mizeria
  • Sałatka wiosenna
  • Sałatka z kapusty pekińskiej
  • Mix sałat z rukolą, pomidorkiem, ogórkiem i kiełkami rzodkwii
  • Mix sałat z roszponką, pomidorkiem, kukurydzą i rzodkiewką
  • Mix sałat z botwinką, pomidorkiem cherry, serem bałkańskim i grzankami czosnkowymi
Deser (1 do wyboru):
  • Biała trufla
  • Puchar lodów z owocami tropikalnymi
  • Wypieki domowe (sernik, szarlotka z bitą śmietanką, ciasto Shrek, rozkoszniak porzeczkowy etc.)
  • Patery babeczek koktajlowych (owocowe, serowe, z morelą, z porzeczką, z czekoladą)
  • Tiramisu
  • Gruszki w sosie czekoladowym
  • Owoce filetowane
  • Tort artystyczny
Bufet z napojami:
  • Aromatyczna kawa
  • Wybór herbat
  • Soki owocowe
  • Woda mineralna
Załączniki: